page loader

Cases Bedrijven

Hoe bind de jeugd aan een jeugdlidmaatschap?

Hoe bind de jeugd aan een jeugdlidmaatschap?

PSV wilde meer jongeren aan zich binden. Een idee hiervoor is het ontwikkelen van een lidmaatschapsprogramma voor de jeugd. We onderzochten hoe ze het jeugdlidmaatschap van de fanclub goed kunnen laten aansluiten bij de behoeften en wensen van jongeren.

Ons antwoord

We hebben met verschillende groepen jonge supporters tijdens een co-creatie hun ideale lidmaatschap doorgenomen. Wat vinden zij belangrijk om lid te worden en lid te blijven?

De belangrijkste vraag van jongeren bleek ‘What’s in it for me?’. Pas als je weet op wat voor extra’s je recht hebt, wil je lid worden. Ook wil je zelf kunnen bepalen wat je krijgt als lid. Verder is het belangrijk dat je loyaliteit gewaardeerd wordt.

We hebben advies gegeven aan PSV en een eerste aanzet gegeven hoe zij dit kunnen gaan integreren in het lidmaatschapsprogramma. We hebben een loyaliteitsprogramma geïntroduceerd en middelen ontwikkeld die het lidmaatschap exclusief maken.

Het resultaat

  • We hebben PSV de middelen aangeboden om zelf het lidmaatschap in te richten aan de hand van de mening van jongeren zelf. Ze kunnen zelf hun lidmaatschap instellen en aanpassen naar hun eigen wensen en behoeftes.
  • Dit resulteerde in een loyaliteitsprogramma dat PSV in gaat zetten om jonge leden waardering te laten voelen voor hun loyaliteit.

Wil jij weten wat we voor jouw voetbalclub kunnen betekenen?

Vragen? Neem contact op met Henny!

Contact opnemen