page loader

Nieuws Podcast

Podcast #6: Een tussenjaar nemen

Podcast #6: Een tussenjaar nemen

SPOTIFY BELUISTEREN

Jongeren over het nemen van een tussenjaar

Hbo’s zien hun inschrijvingen dalen, de basisbeurs komt terug en jongeren vinden het steeds moeilijker om een goede studie te kiezen. Dit zijn allemaal triggers voor jongeren om een tussenjaar te overwegen, want wat is wijsheid? Nu starten met een studie of de boel eerst een jaartje aankijken? Kortom, genoeg redenen om hier eens een goed gesprek over te voeren. 

Dit doen wij niet alleen, maar bespreken dit samen met jongeren. Zij staan er immers midden in! Deze week gaan Chinouk, Faye en Floor in gesprek met onderzoekster Renée van Boekel. 

Wat vinden jongeren?

We praten met Chinouk, Faye en Floor over het nemen van een tussenjaar. Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zouden scholen hier hun leerlingen het beste in kunnen ondersteunen? En wat hebben jongeren nodig van welke organisaties in hun tussenjaar? Een podcast vol met tips en tricks voor zowel studenten als scholen en andere organisaties die hier mee bezig zijn. Zeker het luisteren waard!

Praktische tips voor scholen

De podcast bevat praktische tips voor zowel scholen als andere organisaties die jongeren willen helpen en begeleiden in het maken van een goede keuze voor het nemen van een tussenjaar of niet. Welke organisaties zouden jongeren zich bij aansluiten tijdens hun tussenjaar? Wat kunnen scholen doen om juist jongeren te behouden en hoe vullen jongeren het liefst hun tussenjaar op? Zeker een aanrader voor overheidsinstanties, scholen en hulpverleners. En natuurlijk voor ieder ander die wil weten wat jongeren zou kunnen helpen met deze keuze.

Stel jouw eigen vraag

Heb je na het luisteren zelf een vraagstuk waarvan je de mening van ons panel wil horen? Ben je geïnteresseerd in een workshop jongerencommunicatie óf kan Bureau Coen je op een andere manier helpen om in contact te komen met jongeren? Neem vooral contact met ons op

Benieuwd wat jongeren enthousiasmeert om te gaan stemmen tijdens de verkiezingen? Luister dan onze vorige podcast terug!

 

Neem contact op met Henny