page loader

Nieuws Podcast

Podcast #4: Studie kiezen tijdens en na corona

Podcast #4: Studie kiezen tijdens en na corona

SPOTIFY BELUISTEREN

Jongeren over studiekiezen en corona

Volgens onderzoek geeft meer dan de helft van de scholieren aan dat de coronacrisis invloed heeft gehad op hun studiekeuze. Ook zorgt corona voor meer twijfel omdat scholieren zich zorgen maken om hun toekomst. Kortom, genoeg redenen om hier eens een goed gesprek over te voeren. 

Dit doen wij niet alleen, maar bespreken dit samen met jongeren. Zij staan er immers middenin! Deze week gaan Nikki en Isa in gesprek met onderzoekster Renée van Boekel. 

Wat vinden jongeren?

We praten met Nikki en Isa over hun ervaring met (online) open dagen en de voorbereiding op het kiezen van een studie. Hoe is dit verlopen? Wat kunnen scholen verbeteren en welke aspecten mogen volgens de deelnemers wel blijven in de toekomst? Een podcast vol met tips en tricks voor zowel toekomstige studenten als scholen. Zeker het luisteren waard!

Praktische tips voor scholen

De podcast bevat praktische tips die scholen in het vervolg kunnen toepassen wat betreft (online) open dagen. Welke elementen van de online open dagen willen ze in de toekomst graag terug zien? Zeker een aanrader voor overheidsinstanties, scholen en hulpverleners. En natuurlijk voor ieder ander die wil weten wat jongeren zou kunnen helpen met een studie kiezen. 

Heb je na het luisteren zelf een vraagstuk waarvan je de mening van ons panel wil horen? Ben je geïnteresseerd in een workshop jongerencommunicatie óf kan Bureau Coen je op een andere manier helpen om in contact te komen met jongeren? Neem vooral contact met ons op.

Benieuwd naar oplossingen die jongeren aandragen voor straatintimidatie? Luister dan onze vorige podcast terug!

Neem contact op met Henny