page loader

Nieuws Podcast

Podcast #5: De lokale stem van jongeren

Podcast #5: De lokale stem van jongeren

De lokale stem van jongeren #1

De lokale stem van jongeren #2

De lokale stem van jongeren #3

Voor veel jongeren is politiek niet zo belangrijk. Dat zie je vooral terug als er weer verkiezingen aankomen. Hoe komt dat? Daar gingen wij met jongeren uit Veenendaal over in gesprek tijdens een driedelige podcastserie over jongeren en politiek.

Zoals gezegd bestaat de podcast uit drie delen. Deze lichten we hier toe, zodat je kunt kiezen of je ze allemaal luistert, of dat je degene kiest die voor jou het meest relevant is. 

Deel 1: Jongerenparticipatie

Voelen jongeren zich betrokken bij de politiek? En hoe kan de politiek meer jongeren betrekken? In deze podcast spreken we met jongeren over een jongerenraad en over hoe er meer jongeren voor politiek geënthousiasmeerd kunnen worden. Helpen jonge verkiesbare kandidaten om jongeren over de streep te trekken? En wat zijn andere manieren om de opkomst onder jongeren te verhogen? 

 

Deel 2: Thema’s die spelen onder jongeren

Er wordt wel eens gezegd dat politiek voor jongeren een ver-van-hun-bedshow is. Maar is dat zo? Tijdens deze podcast bespreken we de thema’s die jongeren belangrijk vinden, en komen we erachter dat ook voor jongeren politiek overal is. 

We zoomen in op het verschil tussen landelijke en gemeentelijke politiek en de jongeren bespreken met elkaar hoe je de verschillende partijen het best kunt vergelijken.

 

Deel 3: Tips van de jongeren voor politici

We vroegen de jongeren om met tips te komen zodat partijen beter in beeld komen bij jongeren. De jongeren gaven aan hoe zij het liefst benaderd werden. Hoe maken ze het liefst kennis met politiek, en wat willen ze dan horen? En ook: waar knappen ze op af bij partijen? Ze vertellen wat ze nodig hebben om stap voor stap betrokken te worden bij de politiek. 

 

Benieuwd naar verhalen van de jongeren op deze thema’s? In drie podcasts van een klein half uurtje praten onze jongeren je, onder begeleiding van onze onderzoekster, helemaal bij. 

We wensen je veel luisterplezier met (een van de) podcasts. Ben je na het luisteren benieuwd hoe Bureau Coen je kan helpen om jongeren beter te bereiken? Dan staan we je graag te woord.

Heb je de voorgaande afleveringen gemist? Je vindt deze afleveringen net als de nieuwe serie over jongeren & politiek door op Spotify te zoeken op ‘Coen College’.