page loader

Nieuws Podcast

Podcast #3: Jongeren over straatintimidatie

Podcast #3: Jongeren over straatintimidatie

SPOTIFY BELUISTEREN

Wij zijn terug van weggeweest met een nieuwe podcast! Deze week zullen we het hebben over een veelbesproken onderwerp, namelijk; straatintimidatie. Uit onderzoek van ministerie van justitie en veiligheid blijkt dat verschillende gemeentes aan hebben gegeven dat meer dan 75% van hun inwoners tussen 16-26 jaar te maken heeft gehad met straatintimidatie. Genoeg redenen voor ons om dit onderwerp eens uit te lichten.

Dit doen wij niet alleen, maar bespreken dit samen met jongeren. Zij staan er immers midden in! Deze week gaan Natasja, Megan en Janna in gesprek met onderzoekster Renée van Boekel

Wat is hun mening over straatintimidatie? Wat hebben zij (in)direct meegemaakt en hoe voorkomen zij situaties als deze? Ook geven ze praktische tips die hen zouden helpen in situaties waar ze zich door anderen geïntimideerd voelen. Zeker een aanrader voor overheidsinstanties, scholen en hulpverleners. En natuurlijk voor ieder ander die wil weten wat jongeren kan helpen tegen straatintimidatie.

 

Heb je na het luisteren zelf een vraagstuk waarvan je de mening van ons panel wil horen? Ben je geïnteresseerd in een workshop jongerencommunicatie óf kan Bureau Coen je op een andere manier helpen om in contact te komen met jongeren?

Neem contact op met Henny