page loader

Cases Non-Profit

Hoe maak je kinderen enthousiast voor scouting?

Hoe maak je kinderen enthousiast voor scouting?

Scouting Nederland is een begrip. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar de meeste mensen hebben er ook een mening over. Veel niet-scouts hebben een verkeerd beeld van scouting. Scouting Nederland wilde weten welke behoeften jongeren hebben met betrekking tot scouting, en hoe ze jongeren enthousiast kunnen maken voor scouting. 

Ons antwoord

Om de behoeften van jongeren in kaart te brengen zijn we met jongeren door heel Nederland in gesprek gegaan. We hebben verschillende co-creatiesessies gedaan waarbij jongeren aangaven wat ze van scouting vonden, maar ook welke activiteiten ze leuk zouden vinden. We hebben zowel scouts als niet-scouts gesproken, en kwamen tot interessante conclusies.

Wat bleek? Scouting heeft een slecht imago onder de niet-scouts, maar als je ze vertelt wat voor activiteiten de scouting allemaal aanbiedt, worden ze heel enthousiast! De bestaande beeldvorming zorgt ervoor dat de scouting niet groeit. 

Om te zorgen dat het imago van scouting verbeterd wordt, hebben we een nieuwe profilering uitgerold. Het doel was om jongeren met hulp van een ‘bliksemafleider’ kennis te laten maken met de activiteiten van Scouting Nederland.

Het resultaat

  • We ontwikkelden een toolbox waarmee verenigingen zelf activiteiten kunnen opzetten. We zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met het Wereld Natuur Fonds. De jongeren deden mee voor het goede doel en ervaarden ondertussen hoe leuk scouting is.
  • We hebben daarnaast scoutingverenigingen getraind in jongerenactivatie en hen geleerd hoe ze zelf de toolbox kunnen inzetten. Ze hebben nu een duurzaam middel waar ze zelfstandig mee verder kunnen en waar de doelgroep blij van wordt. 
  • In de toolbox zitten onder andere posters, promotiemateriaal voor online en offline gebruik, banners en middelen voor de aankondiging van evenementen. Dit alles was bewerkbaar zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen. 

Benieuwd wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen? Neem contact op!

Vragen? Neem contact op met Henny

Contact opnemen