page loader

Podcasts

#15: Leven van een starter

#15: Leven van een starter

Beluister deel 1 van de podcast!

Beluister deel 2 van de podcast!

Het leven van een starter

Jongeren en hun leven als een starter.

We krijgen er allemaal mee te maken, het leven na het afstuderen. Maar hoe ziet dit leven er eigenlijk uit? Welke struggles komen jongeren allemaal tegen op deze weg? Hoe ervaren zij het leven na het afstuderen? Om deze vragen te beantwoorden gaan wij met jongeren in gesprek over dit onderwerp in onze nieuwste Coen College podcast.

In aflevering 15 gaat onderzoekster Reneé van Boekel in gesprek met Maud, Emma en Sam over hun ervaringen.

Jongeren en hun mening

Voor deze aflevering analyseren onze jongeren nieuwsartikelen en geven zij hun ongezouten mening. Wanneer word je volgens hen echt volwassen? Welke tips hebben zij voor andere jongeren wanneer zij op zoek zijn naar een baan? Onze jongeren beantwoorden daarnaast ook brandende vragen van onze luisteraars.

Vergelijking boomer vs Jongeren

In onze nieuwe rubriek gaan jongeren in gesprek met een boomer over verschillende stellingen. Zo discussiëren zij over de stellingen: ‘’Jongeren komen tegenwoordig veel minder snel aan een woning dan vroeger, wat het starten op de arbeidsmarkt verslechterd’’ en ‘’Ook volwassenen hebben last van het feit dat hun kinderen langer thuis blijven wonen’’ en nog veel meer.

Stel jouw eigen vraag

Heb je na het luisteren zelf een vraagstuk waarvan je de mening van ons panel wil horen? Ben je geïnteresseerd in een workshop jongerencommunicatie óf kan Bureau Coen je op een andere manier helpen om in contact te komen met jongeren? Neem vooral contact met ons op.

Benieuwd naar hoe jongeren denken over inclusiviteit? Luister dan onze vorige podcast terug!