page loader

Trainingen

Jongerenparticipatie

Jongerenparticipatie

Hoe bind je jongeren aan jouw provincie, gemeente of waterschap? Hoe zorg je ervoor dat jongeren meer betrokken raken bij de politiek om hen heen? Hoe voorkom je dat jongeren wegtrekken uit de regio als ze gaan werken of studeren? Tijdens de workshop jongerenparticipatie komen deze vragen, en belangrijker, de antwoorden, aan bod.

De workshopleider geeft een inkijkje in de leef- en belevingswereld van jongeren en laat zien hoe jongeren alles ervaren wat er op hen afkomt. Dit helpt jouw organisatie om een strategie te bepalen waarmee je aan hun wensen en behoeften kunt voeldoen. Om te zorgen dat jongeren beter in beeld komen en meer meedoen met de politiek maken we gebruik de 'participatiepiramide', een handig model om de verschillende participatieniveaus inzichtelijk te maken. 

We laten alle aanwezigen kennismaken met de participatiepiramide en hier gaan we tijdens de workshop mee aan de slag. Zo ontwikkelen we activiteiten en manieren om te zorgen dat jongeren op een laagdrempelige manier, wél betrokken raken.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!