page loader

Trainingen

Algemene workshop jongerencommunicatie

Algemene workshop jongerencommunicatie

Vaak wordt ons gevraagd een workshop of presentatie te geven over jongerencommunicatie. Jongeren zijn voor veel scholen en instellingen een belangrijke doelgroep, dus ook fijn om meer over hun te weten: over hun social media gebruik, hun vrijetijdsbesteding, hun hobby’s etc. Dit zijn allemaal praktische vragen en je zou zeggen dat, als je hier ook praktisch antwoord op krijgt, dat je dan het antwoord hebt op de hoofdvraag.

Maar zo simpel ligt het niet. Eén plus één is vaak wel twee, maar voordat je aan het rekenen slaat is het wel handig eerst te weten wat de theorie achter de som is. Het gaat niet om middelen of het kanaal, maar om de boodschap.

Wat beweegt jongeren? Hoe zitten ze in het onderwerp? Wat zijn hun wensen en behoeften? Hoe benader je ze? Dát zijn vragen die belangrijk zijn. Pas als je weet wat jongeren beweegt, dan kun je gericht jongeren gaan activeren. Eerst de boodschap, dan het kanaal.

Bureau Coen neemt je mee in de belevingswereld van jongeren. Tijdens deze workshop duik je op een luchtige manier de belevingswereld van jongeren in. We laten aan de hand van herkenbare voorbeelden zien hoe jongeren naar de wereld kijken. Hoe denkt deze generatie ten opzichte van andere generaties, en hoe kun je hier je communicatie op aanpassen? Daarnaast maken we een praktische vertaling naar voorbeelden uit de prkatijk van Drenthe College zelf.

Na de workshop begrijp je wat jongeren nodig hebben en ben je op de hoogte van de do’s en don’ts op het gebied van jongerencommunicatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!