page loader

Trainingen

Brede training jongerencommunicatie

Brede training jongerencommunicatie

Heb jij moeite met het bereiken, betrekken of binden van jongeren? En wil je graag met je organisatie je (jongeren)communicatie naar een hoger plan tillen? Dan biedt onze brede training jongerencommunicatie uitkomst.

De training bestaat uit drie onderdelen die op verschillende momenten gepresenteerd worden. Het gaat om de volgende trainingen:

  1. Algemene inleiding in de wereld van jongerencommunicatie aan de hand van drie basics
  2. Verbredingstraining met extra basismodel 'associatiepiramide'
  3. Verdiepingstraining met extra basismodel 'activatieroute' of ‘participatiepiramide’, afhankelijk van het type organisatie voor wie we de workshop geven.

Training 1: Algemene inleiding in de wereld van jongerencommunicatie

Tijdens de eerste sessie nemen we je mee in de wereld van jongerencommunicatie. We geven context aan communicatie met jongeren en laten zien hoe je als overheid of partner wel of juist niet moet communiceren. Dit doen we aan de hand van de eerste drie basics van de jongerencommunicatie. Het gaat dan om generatiedenken, doelgroepensegmentatie en de communicatieclassics.

Na de training begrijp je wat jongeren nodig hebben en ben je op de hoogte van de do’s en don’ts op het gebied van jongerencommunicatie.

Training 2: Verbreding

We beginnen de tweede training met een recap van de eerste drie elementen voor goede jongerencommunicatie. Wellicht hebben de aanwezigen van de introductietraining hier nog vragen bij of zijn er dingen gaan borrelen. Hier kunnen we uitgebreid op ingaan. Als we alle kennis weer vers in het geheugen hebben, is het tijd om een extra element toe te voegen aan de drie basics.

We maken jullie wegwijs in de associatiepiramide. Een model waarin je leert in te spelen op de bestaande meningen, associaties en ideeën over jouw organisatie. Na de introductie van het model ga je zelf aan de slag met een concrete opdracht om vertrouwd te raken met het model.

Training 3: Verdieping

Net als de tweede training beginnen we met de recap van de vorige training. Zo beginnen we allemaal weer op hetzelfde niveau en zorgen we ervoor dat de gedeelde kennis ook echt blijft hangen. Wellicht hebben de aanwezigen de associatiepiramide al ingezet in hun huidige werkzaamheden. De trainer kan hierin met jullie meekijken.

Hierna delen we het vijfde element van goede jongerencommunicatie: de participatiepiramide als het gaat om participatievraagstukken, of de activatieroute als het om activatievraagstukken gaat. Dit zijn modellen waarin we samen met de organisatie bekijken hoe we jongeren het best kunnen betrekken of activeren. .

Als het model is geïntroduceerd gaan jullie zelf aan de slag met een casus die de trainer voorlegt.

Deze praktische sessie is heel goed geschikt om de nieuwe informatie in praktijk te brengen. Uiteraard krijgen de aanwezigen tijdens het praktische onderdeel antwoord op alle vragen die er nog spelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!