Hoe bepalen jongeren op welke politieke partij ze stemmen voor de tweede kamer verkiezingen van 2021 tijdens de coronalockdown?


Jongeren en verkiezingen

Voor veel jongeren is de politiek een ver-van-mijn-bed-show. Nu komen de verkiezingen eraan en speelt onder jongeren de vraag: ga ik stemmen, en zo ja: wat moet ik stemmen? In deze podcast bespreken we samen met jongeren hoe zij tegen de verkiezingen aankijken.

Luister mee en pik meteen wat praktische tips op. Speciaal voor jongeren die hun keuze nog moeten maken, maar ook voor mensen en organisaties die hen willen helpen. Dan raden we deze podcast over jongeren en verkiezingen zeker aan.

De eerste keer stemmen

Marjon, Mildred en Nick vertellen hoe het is om voor het eerst te mogen stemmen voor landelijke verkiezingen. Hoe bepalen deze jongeren op wie ze gaan stemmen? Hoeveel invloed heeft een stemwijzer of laten jongeren zich liever informeren door vrienden en familie? Hoe belangrijk zijn social mediacampagnes of slaan politici in de online arena de plank mis?

Nick heeft al een idee waar hij op wil stemmen, maar twijfelt nog wel. Mildred heeft de knoop al doorgehakt en Marjon moet nog aan haar zoektocht beginnen. Hoe pakken zij hun zoektocht naar hun politieke partij aan? En welke tips geven ze de luisteraars mee?

Hoe stemmen jongeren?

Marjon, Nick en Mildred gaan met elkaar in gesprek over hun eerste keer stemmen. Onderzoekster en jongerencommunicatiespecialist Renée van Boekel begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat de luisteraar erachter komt wát de jongeren beweegt om te stemmen. Het resultaat: een leuk en open gesprek vol verrassende inzichten in hoe jongeren denken over de verkiezingen.

Coens jongerenpool

Wij van Coen zijn specialisten in jongerencommunicatie. We zijn dagelijks in gesprek met jongeren dankzij onze jongerenpool. Hierdoor staan we continue in contact met de doelgroep. Zo weten wij altijd wat er speelt onder jongeren en kinderen. Met deze podcast willen we onze kennis – én de leuke gesprekken met ons panel – graag met jullie delen.

Heb je na het luisteren zelf een vraagstuk waarvan je de mening van ons panel wil horen? Ben je geïnteresseerd in een workshop jongerencommunicatie óf kan Bureau Coen je op een andere manier helpen om in contact te komen met jongeren?

Dan kun je altijd vrijblijvend CONTACT OPNEMEN

Veel luisterplezier!

Luister onze Podcast over jongeren, verkiezingen & stemmen op Spotify

Gerelateerde onderwerpen