page loader

Cases Bedrijven

Hoe stel je het beeld dat jongeren van techniek en bouw hebben bij?

Hoe stel je het beeld dat jongeren van techniek en bouw hebben bij?

Bouwend Nederland wil graag meer jongeren enthousiast maken voor de bouw- en infrasector. Uit onderzoek is echter gebleken dat veel jongeren werken in de bouw associëren met vies, zwaar en onderbetaald werk. Ze hebben er een negatief beeld over en weten eigenlijk niet goed wat werken in deze sector inhoudt.

Hoe kun je dit beeld bijstellen en jongeren bereiken om ze wél enthousiast te maken over een baan in de bouw?

Ons antwoord

Vertel jongeren niet hoe leuk het is in de bouw, maar laat het ze doen, beleven en ervaren!

We zijn met jongens en meisjes van alle niveaus om tafel gegaan om in een co-creatie sessie aan de slag te gaan met een uitdagende constructie-opdracht. Wat bleek? Ze vonden het geweldig om samen aan de slag te gaan! Ze kwamen erachter dat bouwen een proces is en dat het bestaat uit verschillende stappen, waarbij je samen tot een resultaat komt.

Op basis van deze uitkomst besloten we de constructie-opdracht in het groot uit te voeren. We adopteerden een siamang verblijf in Dierenpark Amersfoort en gingen met jongeren en professionals aan de slag om samen het verblijf stap voor stap te bouwen.

Alle stappen en de realisatie van het apenverblijf werden gegoten in een webserie, genaamd ‘Project AAP’. Deze webserie werd weer verspreid onder scholen en zorgde ervoor dat jongeren een veel concreter en positiever beeld kregen van de bouw.

Het resultaat

  • Jongeren hebben een veel beter én positiever beeld over de bouw gekregen.
  • Dierenparkt Amersfoort heeft dankzij doen, beleven en ervaren een prachtig apenverblijf gekregen.
  • Bouwend Nederland heeft dankzij doen, beleven en ervaren een prachtige webserie ter promotie van hun sector.
  • Dankzij ‘Project AAP’ zijn zowel Bouwend Nederland als jongeren als scholen zo enthousiast geworden, dat hier het project ‘Bouwbazen’ uit is gekomen.

Neem contact met Henny op

Vragen? Neem contact op met Henny!

Contact opnemen